Министерството на външните работи на Русия иска да обясни

...
   Министерството на външните работи на Русия иска да обясни
Коментари Харесай

Руското външно министерство предупрежди за последиците от "враждебните действия на Запада" срещу руската преса

   Министерството на външните работи на Русия желае да " изясни " последствията от по този начин наречените " враждебни дейности на Запада " на законните представители на задграничните медии, които се намират в Москва, съобщи в петък говорителката на външното министерство Мария Захарова, която ги предложения на среща.

" Ако на съветските медийни оператори не бъде разрешено да работят обикновено в Съединени американски щати, Русия ще предприеме най-строги ограничения ", съобщи Захарова на седмичния брифинг на външното министерство в Москва, съобщи CNN.

 

Захарова съобщи, че пресцентърът на външното министерство ще изясни последствията от " враждебната политика на техните държавни управления [... ] техните медии и целия медиен бранш ", като шеговито добави, че " ще осигурим чай и кафе ".

" Нашите публицисти, работещи на Запад, са позволили толкоз доста неща ", сподели тя, като още веднъж повтори изказванията на Москва, че западните медии водят акция за дезинформация против Русия.

В петък Европейският съвет заяви в прессъобщение, че Европейски Съюз е въвел наказания против някои съветски радио- и телевизионни оператори, като е прекратил излъчването в Европейски Съюз на три съветски държавни малките екрани: " Россия РТР/РТР Планета ", " Россия 24 " / " Россия 24 " и " Телевизионен център Интернационал ". Няколко други съветски медии бяха неразрешени при предходните кръгове на наказания.

 

 

Междувременно през март Русия вкара закон за цензурата, което принуди доста задгранични медии да понижат или да прекратят активността си в страната.

Според Комитета за отбрана на публицистите законът афишира за закононарушение разпространението на " подправена " информация за нахлуването в Украйна, като наказването за наказания е до 15 години затвор.

 

Снимка: Anadolu Agency/Getty Images)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР